Familjen Wadsten, startade Wadstens Kött & Chark utifrån ett gediget intresse av den goda maten. De började i liten skala, men verksamheten har vuxit snabbt. Idag ägs Wadstens Kött & Chark av Livsmedelstillverkarna Öst AB. Vi är stolta och glada över hur omtyckta våra produkter har blivit. Nu kan du hitta våra korvar, rökta skinka och övriga utbud runt om i hela Sverige. Flera välkända hotell och restauranger serverar härlig mat tillagad från vårt utbud.

Vår syn på bra mat

Vi vill att du ska få bra och nyttig mat och slippa onödiga tillsatser som fosfater och konstgjorda smakförstärkare. Enligt vår mening är de framtagna för industrins och de stora livsmedelskedjornas skull. Och inte för dig som ska äta matvarorna. Med gedigna råvaror och välbalanserad kryddning, smakar maten gott utan artificiella tillsatser. Vi försöker vara tydliga med vad våra produkter innehåller, och hur mycket, så att du som kund ska veta vad det är du äter.

Varför ska du betala för jätteförpackningar som ni inte hinner äta upp? Vi tycker att förpackningar ska vara lagom stora. Våra korvar innehåller dessutom mer kött, vilket ger mer näring och mättnad, även med en mindre portion.

Men framförallt handlar bra mat om njutning. Njutning i smaker, dofter och känsla. En känsla av välmående. Vetskap om att maten gör gott för både kropp och själ.

Nära

Vi använder bara svenska råvaror och försöker att ta dem från närmast möjliga producent. Småskaligheten gör att vi även har korta vägar inom företaget. Det är enkelt för oss att prova nya recept. Ofta får vi influenser utifrån. Vi provar oss fram, kombinerar ny inspiration med beprövad kunskap och traditioner. Blir det gott, ja då har vi ett nytt recept. En stenhård panel av kräsna barn, familjemedlemmar och vänner får provsmaka och fälla domen. Så har våra mest omtyckta korvar vuxit fram.

Enkelhet

Inte ta bort i onödan, inte sätta till i onödan. Bara enkla rena råvaror och äkta kryddor i balans. Det är det som ger den goda smaken.

Men varför alltid ta den enkla vägen? Vi har valt att handfläta våra prinskorvar. Det tar längre tid. Men korvarna blir finare med lite extra omtanke. Känslan av att utföra ett hantverk, ja, den känslan är värd mycket för oss.

Smaklig spis!